Hrvatska nema šanse, a Srbiji treba pomoć

21.04.2007.

Kao i prethodnih, i ove su se godine sastali eminentni skandinavski muzički kritičari i u jednoj tv-emisiji preslušali i ocjenili 10 muzičkih numera odabranih za predstojeću Euroviziju koja će se održati  12 maja  u Helsinkiju.
Bosna još nije ocjenjena, a što se tiče naših susjeda, Hrvatska sa Dadom Topićem, kao najstarijem učesnikom Eurovizije, prema ocjeni ovdašnjih kritičara, jednostavno nema šanse. Od većine su dobili po 0 poena sa objašnjenjem da je pjesma nešto najlošije što su ikad čuli.
S druge strane, numera srpske učesnice Marije Šerifović je, prema ocjeni istih, izuzetna i sigurno će visoko rangirati. Ono što je , medjutim, problematično je styling učesnice, koja pjevajući ovu tešku, ozbiljnu i lijepu pjesmu, nije, uopšte marila za oblačenje, kad se sa majicom Ramones mogla pojaviti na sceni. Isto tako zamjera im se koreografija i elementi koji uopšte nemaju ništa sa izvedbom, npr. žongliranje i baloni. Krajnje neozbiljno i nepromišljeno uz pjesmu koja nosi naziv “Molitva”.
Na Eurosongu bi čak i makedonska pjesma mogla dobro proći, jer pjevačica Karolina ima duge noge 🙂 a i pjesma je fina kombinacija starog i novog.
Od ostalih takmičara u prvoj ocjenjenoj rundi, možda treba spomeniti danskog izvodjača DQ koji pjeva “Drama Queen”, muškarac obučen u žensku odjeću, trasvestit, dakleM…
Ali poslije prošlogodišnjih “monstruoznih” pobjednika ništa nas više ne može iznenaditi…je li tako?
Poslušajte ovogodišnje pjesme na EUROSONG 2007

Komentariši