U Švedskoj problemi, zdravo!

19.10.2006.

Ova nova skandalozna vlada, prema novom budžetnom planu,  uvodi promjene koje mi se, uopšte, ne svidjaju. Pitam se kako, u jednoj državi koju svi smatraju visoko-razvijenom i bogatom, preživjeti sa ovim smanjenim studentskim primanjima, ukinutim državnim povlasticama, a povećanim troškovima za pojedine servise kao što je sindikat, npr. Taj isti sindikat bi , prema njihovoj zamisli trebao isplaćivati manje novca kao stimulans da ljudi traže posao. Ukidaju se zavodi, ukidaju se sve tekovine socijaldemokratskog sistema, a uvodi politika kojom će bogati biti još bogatiji, a siromašni.. nek se snalaze.
Vjerujem da ovakva politika nekome i odgovara, ali definitivno, ne meni. Možda je najbolje da se vratim tamo odakle sam došla prije 3  i po godine… ili da se vratim tamo odakle sam došla prije 34 i po.
Ili da slijedim primjer skandaloznih ministara.. tj. ne plaćati TV-pretplatu, naći jeftinu kućnu pomoćnicu (bez radne dozvole)… pa onda.. mogla bih da ne plaćam struju, internet… pa zašto plaćati i stanarinu u stanu gdje JOŠ (19 oktobar) nema grijanja i gdje sve vrišti za dobrim renoviranjem… GRRRRRR…

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

You may also like...

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.