22.04.2008.

Nakon, već sada zastarjelih dnevnika na papiru, konačno se pojavio tzv web log, koji je poslije promijenio ime u blog i revolucionirao Web. Zatim su se pojavili svi mogući oblici istog, kao audio blog, video blog, etc, a od skoro imamo i tzv. micro blog kao npr. Twitter (www.twitter.com -pogledaj primjer desno).
Baš neki dan naletjeh na zgodan alat koji pravi vašu online visit-karticu, a zove se Hyplet (www.hyplet.com). Na toj “kartici” možete ukratko napisati sve o sebi, kao ime, mail-adresu, webstranicu, digg , facebook, twitter i sve druge aktuelne servise na netu. Zgodna stvarčica, nema šta.
A, evo, nova revolucija je opet na pomolu, i zvaće se Rocketon. Koja divna zamisao, mada ne sasvim originalna, jer takvi virtualni svjetovi, poput Second Life i War of Worldcraft već postoje. Razlika je samo u tome, što će se ovaj program moći nositi sa sobom (ako se želi, naravno!) na koju god web stranicu i tamo sretati druge ljude (svako ima svoj avatar!), pričati s njima, igrati se, i šta još ne. Svaki novitet sa sobom nosi neograničene mogućnosti, posebno za poslovne ljude. Pa, vidite o čemu se radi na www.rocketon.com/a/
(Stranica jos nije zvanično otvorena, ali ko zna- zna!)

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se