I pičim, pičim, (o)pičiću… za Italiju!
23.01.2008.

Kod mene u firmi trka-zbrka oko predstojećih godišnjih odmora. Kuda, kako i zašto ove godine, pitanja su sad. Destinacije su atraktivne i standardne .. Bugarska, Grcka, Turska… treba to sve dobro pogledati, pretresti agencije i internet, iskoristiti povoljne ponude, jer .. Ako se čeka, poslije će biti skuplje, a putovanje “posljednju minutu” nije za porodične ljude, te zato..djelovati se mora sad kako se ne bi ostalo bez zasluženog odmora.
Ima tu i zanesenosti.. Odlučiše prvo da njih nekolicina porodično ide u Grčku, taj dan mi probiše mozak svojim naglas maštanjima i euforijom bez granica, čak i mene oduševljeno pozvaše da im se pridružim.. Pa onda, konačno, kao da u posljednjem trenutku dodjoše sebi i skontaše … ako ih većina ide, onda u firmi (a ni kod kuće) neće biti dovoljno (ne)radne snage, i ko će onda raditi… Tu ih pola (razočarano) odustade u iščekivanju druge, možda bolje ponude.
Pa onda, izbor pade na Bugarsku, a meni upitnici u glavi..
Čuj Bugarska.. pa zar je i to turistička destinacija? Ili je samo dovoljno jeftino da se može odletjeti i ispružiti na plaži, iskoristiti sve ono “uračunato u cijenu”, hotel, hrana i piće.. A da, i Crno more je more, mada smo mi toliko navikli na Jadran, pa nam se čini da ljepšeg od njega i nema.
Što se mene tiče.. Zaključila sam da mi više ne pašu takvi odmori.. Odeš 10 dana na more, i samo se pržiš na suncu, brčkaš u bari (sumnjive čistoće) i ždereš velike količine visoko-kalorične hrane..
Ja bih radije na kakav aktivni odmor, gdje bih gore navedeno kombinovala sa obilascima znamenitosti i kulturnog nasljedja… Uživala bih, recimo, u prekrasnim pejzažima Austrije, otišla konačno i u Pariz, popela se na Kilimanjaro.. Čula sam i za zaj Machu Pichu ili kako već, pa bih se i tamo obrela… A kako li je u Maroku, Tunisu, Egiptu.. Pa, još ne vidjeh Sfinge i Piramide…
Pa, ipak, ja bih u Italiju ove godine…
Doduše, trebalo bi tu par desetina hiljada, ali kad zamislim samo da bih posjetila Koloseum – Arenu smrti , wau… pa Veneciju i Firencu, Milano i vulkan Etnu, Vatikan i papu…
Hm … onda i ne zalim sve te pare (koje nemam) .. a uvijek mogu da maštam koliko hoću.
Linkovi koje sam danas obišla :

Italy Hotels ; Rome Hotels ; Milan Hotels ; Venice Hotels

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se