Danas ćemo malo u Španiju…
06.02.2008.

Prvo, Palma de Majorca… ili Mallorca, kako god hoćete… Ovo je najveće Balearsko ostrvo, i zajedno sa svojim sestrama, ostrvima Menorca i Ibiza, se nalazi u Mediteranskom moru jugoistočno od matične države Španije.
Prvo što Vam oduzima dah još i prije slijetanja na glavnu odrednicu jeste Gotička katedrala iz 14 stoljeća. A onda, Son Sant Joan, glavni turistički aerodrom, je lociran na jugu ostva, izvan Palme. Po slijetanju, morate preći poduži put do check in odjeljenja, pa planirajte na vrijeme.
Od početka masovnog turizma 60-tih godina, Majorca je bez sumnje postala jedna od najpopularnijih destinacija za odmor i razonodu, nudeći širok izbor raznih atrakcija za svačiji ukus. Za one koje žele aktivan noćni život može se preporučuti juzna obala ostrva, ali plaže su ono zbog čega dolazi većina turista. Glavna turistička područja su južna i istočna obala, i ova mjesta u visokoj sezoni su, zaista, prepuna turista. I mirnija mjesta se mogu naći na ostrvu, ali očekujte onda napornije putanje (uključujući stijene) i minimalna parkirališta. Ono što “morate” posjetiti je Es Trenc, blizu Colonia de Sant Jordi, alitamo ima i puno drugih plaža koje nisu tako popularne, ali ih vrijedi posjetiti
Ako se nadjete u Plami, tražeći mirniju plažu, uzmite plavu autobus-liniju sve do krajnje stanice na zapadu, koja se zove Plaza. To je divna mala uvala okružena stijenama , sa lokalnim restoranom na samoj plaži. Postoje i druge uvale u oba praca, ali je ova najpogodnija.
Minorca je, takodje, jedno od Balearskih ostva, locirano na Mediteranu i pripada Španiji. Dobilo je ime po tome što je manje od susjednog ostva Majorce.
Zabava i muzika – Većina destinacija ima privlačne mogućnosti za zabavu i opuštanje, npr. lokalne muzičke scene, umjetničke galerije, modne revije i sl.
Lanzarote – Lanzarote, je špansko ostvo, locirano istočno od Kanarskih ostva , u Atlantskom okeanu, približno 125 km od afričke obale i oko 1000 km od Iberian Peninsula. Glavna atrakcija su, svakako, plaže. Postoje i mnoge aktivnosti u vodi, kao jedrenje, ronjenje, surfanje i kanu. Postoji i jedan vodeni park (autobus od Puerto del Carmen) i zoološki vrt (Guinate Park), i takodje, jedan park tipa akvarijum i životinjski par uredjen u stilu divljeg zapada (Rancho Texas). Možete takodje, putovati podmornicom od Ports u Puerto del Carmet do Puerto Calero. Ono u čemu najviše možete uživati na ostvu jeste opuštanje na lijepim plažama preko dana i ukusnoj hrani naveče. Postoji i niz butika, sve od digitalne tehnike do pijace, ali budite oprezni.. možete se cjenkati sa prodavcima i uštedjeti puno novca!
Hmmm.. bilo bi, zaista, divno posjetiti ova mjesta.
Ko zna.. Želje se, ponekad, ostvaruju.. samo treba željeti.
Danas sam posjetila ove linkove :
Spain Hotels
Mallorca Hotels
Lanzorote Hotels
Menorca Hotels

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se