Zamke tehnologije

Pristup “pametnim” uredjajima sa sobom nosi i podosta frustracija. Negdje na nekom, tom i tom, forumu, naletiš na vijest da je Bill Gates gostovao u popularnom showu Fredrika Skavlan. Ovaj norveški voditelj ugošćuje podjednako i švedske i danske i norveške goste (i svi fino pričaju na svom jeziku), a nerijetko i “velike zvjerke” tj. celebrities iz svih mogućih oblasti. Požuriš zato da potražiš snimku.

Nadješ ga u par sekundi i počneš gledati na svom laptopu. Onda ti se upali neka sijalica u glavi i sjetiš se da imaš i smart TV, pa kontaš, možda isti program nudi neki od servisa, zašto ne bih gledala na velikom ekranu? Stopiraš odvijanje filma na laptopu, latiš se daljinksog pa u potragu za istim. Otvoriš internet na TV, nabadaš slovo po slovo na daljinskom, dok se tražena stranica ne pojavi. Pokreneš video, ali avaj… slika loša, a brzina streama podsjeća na modemsku konekciju iz 90-tih a ne širokopojasnu mrežu i smart TV!
Na kraju, odustaneš od toga i latiš se iPada, pa opet u potragu za istim programom. Onda pogledaš na sat i… vrijeme je za spavanje. Izem ti tehnologiju! 🙂

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se