10.01.2008.


Evo nas u novoj 2008-oj, prestupnoj godini. Mnogi su sebi puno toga obećali…
odlučili se riješiti loših navika, pronaći posao, pronaći veliku ljubav, naučiti strani jezik, posjetiti Kineski zid…
Pitam se, još uvijek, zar su nam potrebni neki odredjeni datumi da bi nas inspirisali, podsjetili, opomenuli .. da moramo više misliti na sebe i svoje dobro.?
Zar to ne bismo trebali uvijek da radimo?
O, da li to ljudska vrsta namjerno stvara loše navike, kako bi ih se poslije mogla rješavati, nakon ulaska u novu, mladu, svježu godinu .. i tako si život učiniti zanimljivijim… ?
Greška u koracima, koja se svjesno pravi??
Jer svi , manje-više,  znamo šta je dobro, a šta ne, ili ne?
O, zašto se trudimo pronaći ljubav, kad je ljubav svuda oko nas, a najviše u nama samima…?
Da bi dobio ljubav, ljubav moraš dati, pa imaš li je u svom srcu..?
Pronaći veliku ljubav, ne,  to nije lutanje po svijetu u potrazi za princem ili princezom, to je putovanje u središte samog sebe…  Kako izgleda ljubav tvog života, znaš li to?
Pitam se, nadalje, zar su nam potrebni recepti, uputstva, vodiči, učitelji..
Maitreya iščekuju sve veće religije.. Ovako pišu na http://www.share-international.net/hrv/maitreja/tko_je_maitreja.htm:
“Očekuju ga brojne generacije svih većih religija. Kršćani ga poznaju kao Krista i vjeruju da je njegov povratak neizbježan. Židovi ga očekuju kao Mesiju, Hinduisti kao reinkarnaciju Krishne, budisti kao novoga Buddhu s imenom Maitreya Buddha, a muslimani su uvjereni u dolazak Imama Mahdija ili Mesije.
Iako se imena razlikuju, mnogi veruju da se odnose na istu osobu – Učitelja svijeta čije je ime Maitreja. (eng. Maitreya)
Maitreja, koji radije želi da ga znaju kao Učitelja, ne dolazi kao vjerski vođa ili s namjerom da utemelji novu religiju. Dolazi kao Učitelj i vodič ljudima svih religija kao i onima koji nisu religiozni.
Sada, kada smo u dobu velikih političkih, ekonomskih i socijalnih kriza, Maitreja će nadahnuti čovječanstvo da na sebe gleda kao na jednu obitelj i izgradi civilizaciju koja će se temeljiti na dijeljenju dobara, ekonomskoj i socijalnoj pravdi i globalnoj suradnji.
Pozvat će na akciju za spas milijuna ljudi u koji svake godine umiru od gladi u svijetu obilja. Jedna od Maitrejinih preporuka bit će promjena socijalnih prioriteta tako da ispravna hrana, stanovanje, odjeća te obrazovanje i zdravstvena njega postanu univerzalna prava.
Pod Maitrejinim nadahnućem čovječanstvo će učiniti potrebne promjene i izgraditi zdraviji i pravedniji svijet za sve.”

Očigledno je da je čovjeku oduvijek  bio potreban učitelj.. kako se ne bi osjećao usamljenim, predanim.. neko ko bi ga zaštitio od sebe i drugih, neko kome bi se ispovijedio kad bi ga drugi čovjek (dakle, pripadnik iste vrste) povrijedio, oskrnavio ili mu bilo kako naudio… i neko u kome bi našao opravdanje za svoje greške i grijehe, kad zatreba…
A ja se, još uvijek, pitam… koliko toga je u moći nas samih… pa, zar, baš ništa ne možemo promijeniti?  Loše navike? Globalno zagrijavanje?  Možemo li gladne nahraniti? I bolesne izliječiti? Sva dobra svijeta bolje rasporediti? Možemo li? Ili, preciznije, HOĆEMO LI?
Možda je, ipak, lakše čekati Djeda Mraza… njemu se djeca jako raduju, a mi odrasli znamo da on ne postoji…
Dok Maitreya ne dodje.. sretna Nova i ova i.. snalazite se sami. 

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se