Sve što imaš je SADA

Kako pronaći svoj oslonac, ono trajno što čini život smislenim? Nestrpljiv si od nestrpljenja. Želiš da ispoljiš svoju kreativnost. Nešto u tebi hoće da procvjeta. Svi igraju svoje uloge, pričaju svoju priču i čini se da vjeruju u nju, samo ti još nemaš svoju. Ne možeš da je pronadješ.. Jer, na što god pomisliš da bi mogla biti tvoja uloga, odbacuješ s negodovanjem pošto nije dovoljno dobro.

S pola od pola srca ustrajavaš na nevažnim stvarima koje su se, ionako, pokazale kao neplodonosne, jalove. Ipak, u nedostatku boljeg i dalje se prisiljavaš na repetirajuće radnje koje ti samo donose frustracije. Očaj je vrhunac izgubljene kontrole. Udaraš gdje stigneš nanoseći povrede samo sebi. Šta je to u čovjeku pa sam sebe dovodi do zida? Neko bi rekao, to je zbog nedostatka ljubavi prema sebi.

Sad, ovog trenutka moraš pronaći svoj čarobni štapić, svoju Aladinovu lampu, svoju zlatnu ribicu, ne da ti ispune sve želje, već da ti daju trajan osjećaj da su ti sve želje zauvijek ispunjene. Sretan si, radostan, bez povoda, osjećaš ekstazu življenja bez razloga. Živiš u miru, bez konflikta, jer u tvojoj svijesti nema straha, nema nasilja. Sada imaš sve, ne sutra i ne juče – sada je sve što imaš.

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se