Moć (pod)svijesti …

16.05.2007.

Toliko je toga u zraku… Čas sam u ulozi konsulenta i zbunjujem kako dječake tako i veterane (pa se bore za moju pozornost!), čas u ulozi nezadovoljnog mušterije, pa ih sve opet ostavljam bez texta! I onda prelazim na drugi projekat, što će reći, php, mySQL, webdizajn…
Računari, mašine, printeri, kablovi.. raporti, ispiti, izlaganja…
Vremenom se vrijeme nauči bolje cijeniti, pa i ovu kradju Bogu dana  koristim za svoje lične male pobjede. Posmatram ljude oko sebe i čini se da mi to pruža veće zadovoljstvo od svih postignutih znanja na ovom stadiju… “Ne možete mi ništa, ovdje nisam zbog ocjena, a i ne borim se za radno mjesto u ovom trapu… Ali Vas zato mogu posmatrati… ”
Počinjem da vjerujem da je IT-žena najzanimljivija i najpoželjnija od svih, sa prstićima bržim od jezika i mozgom koji konstantno kalkuliše…  Budi pažnju okoline sa svojim neobičnim ponašanjem, nesvakidašnjim altruizmom i uz to, neodoljivim , njima nepoznatim, optimizmom.
Još ako ta ista žena iza sebe ima dovoljno raznih iskustava (kao, recimo, rat, ili razvod…) onda joj ništa drugo ne preostaje nego da nabaci osmijeh koji jasno daje do znanja… “Ne možete mi ništa, ja sam pobjednik, koliko god bila poražena”
Je li ovo gorčina, majku mu..
Ne, ne.. tu smo stavku elaborirali i zahvaljujući Univerzi koja mi otkri kako u njoj stvari stoje (ili ne stoje, je li) sad znam …
Ti si ono o čemu misliš većinu vremena.
Tjeraj od sebe sve što je negativno, počev od misli, pa sve do negativnih ljudi.
U tebi se krije ogromna moć, snaga, potencijal. Trebaš to znati pronaći,  iskoristiti. Svaka ćelija tvoga organizma nosi jedan viši oblik inteligencije koja samo čeka da bude usmjerena u kojem god pravcu želiš.
Kako? Moć (POD)SVIJESTI …
Ako mišliš da ti ne ide , ponavljaj u sebi magične riječi: MOGU, HOĆU, JESAM… I vidjećeš da si u pravu.
Ne nose me neke uzvišene misli ovih dana. Nedostaju mi, ali se ove dosadne praktične, svakodnevne prvo moraju zadovoljiti.
Mora se započeto privesti kraju, to je moje moto, makar tim započetim i ne bila zadovoljna i ma koliko  osjećala da tu ne pripadam, i dalje istrajavam.
A poslije toga..
Ama, opet ja s brda-s dola, a u stvari sam samo htjela malo pisati o Inkers.biz, oni vam prodaju sve vezano za štampače, dakle, tintu 🙂
Interesantno , ha? Meni jeste.. IT-žena, znate..

Uloguj se da bi vidio ostatak sadržaja.Molimo . Nisi član? Pridruži Se

You may also like...

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.