Dr Naram… hokus-pokus doktor iz Indije

Toliko je toga interesantnog i vrijednog da se zapamti, ali mozak nije svemoguć. Stoga moraš zapisivati.
Kako se svakoga dana zakačiš za neku temu ili u svojim neumornim traganjima nabasaš na interesantne ljude, članke, vijesti, videa… tako poželiš da to u svom životu nekako primjeniš ili bar sačuvaš za kasnije kada budeš više raspoložen da testiranje.

Za Dr Narama si već čuo na jednom od onih mnogobrojnih Ted talks, u kojem jedan zapadnjački doktor priča o čuvenom indijskom doktoru koji liječi drevnom metodom. Kako se ništa ne dešava slučajno, tako ti je možda sudjeno da na osobu iz priče natrčeš i u drugom kontekstu, naime u videu gdje ga intervjuiše neki novinar. I tako, zakačiš se za cijelu priču o tom čovjeku, pregledaš mnoga videa, posjetiš stranicu i vidiš da se radi o osobi čudnih sposobnosti. On liječi očitavanjem pulsa i pritiskanjem tački na tijelu, tzv. marmi. Čini se da ovaj pozitivni doktor ima rješenje za sve bolesti i probleme u životu, a posebno se trudi da to sve dokumentuje. Posao mora trajati. I sve je to u redu, dok ima ljudi kojima je pomogao, a medju njima su, sudeći po fotografijama, bili i Nelson Mandela, i Majka Tereza i Dalai Lama. Dr Naram redovno putuje po svijetu, gdje sa svojim saradnicima liječi ljude i u Njemačkoj, Kanadi i dr.

U videima se prvi put susrećeš sa pojmom ghee, koji se koristi u mnogim tretmanima. Najvjerovatnije nikad nećeš nijedan testirati, ali te zanima šta je ghee. Pa onda pretražiš internet i saznaš kako je to pročišćeni maslac i onda postoje recepti kako se on pravi. Nije li to najsličnije našem maslu… ? Radoznalosti nikad kraja.

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/ghee

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo . Nisi član? Pridruži Se