Zaljubljen u cijeli svijet

Ponekad si zaljubljen u cijeli svijet. Na koga god, na šta god pomisliš, drago ti je! Na svakom mjestu imaš favorite, odašilješ vibracije simpatije, možda ih čak očekuješ nazad, onako neobavezno. I ako ih ne dobiješ, nema veze.

Nikad do sada nisi primjetio “dvoslojno” nebo, prekrasna plava podloga sa bezbroj bijelih pjegica, a ispod nje plutaju sporadični oblaci, sivkasto-bijeli, sivi.. cijela lepeza sive, 50 nijansi!

Čovjek ne može a da ne zapazi prekrasnu prirodu dok se još jednom vozi ekspresnim autobusom u veliku poznatu firmu na praksu. Mogao bi satima gledati u predjele koji izmiču: šume, livade, jezera i divni nebeski svod koji sve povezuje. Ta veličanstvena kompozicija je naoko ista svaki dan, ali onome ko pomno posmatra svaki put daje nešto novo.

Čini se da koputnici ispred i ne primjećuju tu ljepotu, udubljeni u svoje mobilne uredjaje, švrljaju po drugim svjetovima, u potrazi za stimulirajućom informacijom. Uvijek smo negdje drugo, umjesto ovdje i sada. A čini se da samo ovdje i sada možeš biti zaljubljen u cijeli svijet.

Komentariši