Zagrijavanje

07.08.2007.

Uh, kad se dugo ne piše onda se ne zna odakle početi.
Možda od toga da sam oduševljena novim dizajnom Blogger-a i da je pravo zadovoljstvo ostavljati svoje tragove na ovom serveru.  Baš kao što sam i rekla, koristim mnoge servise na Internetu, poput Squidoo, WordPress, imam sijaset svojih domena, ali se opet vraćam na ovo parče Web-a.
Zašto svi trebamo cijeniti naš blogerski servis?
Pa zato što je ovo odlična zajednica sa page rankom 5/10 i svako ko otvori ovdje svoj blog automatski profitira i na Alexi i na pretraživačima. Mnogi će se zapitati šta to sve znači, možda žele samo napisati ono šta im se danas desilo, bez većih ambicija.
No, sve se razvija takvom brzinom, pa vjerujem da neće proći puno vremena te ćemo svi imati svoje privatne tv stanice, a sve preko Interneta, pa ćemo možda otvarati male biznise, prodavati svoje proizvode i poslovati baš kao što to mnogi već sada rade.
Preko Interneta!
Kad sam pisala o Zakonu Privlačnosti, koji, da ponovimo, znači otprilike, ono o čemu misliš i ono u šta vjeruješ je to što dobijaš u životu, moram priznati da tada nisam bila uvjerena da to, zaista, radi. Htjela sam sa svima podijeliti tu informaciju, poput oduševljenog djeteta. No, sada znam sigurno.
Ja obično imam puno želja, i u jednom trenutku sam poželjela uspjeh na ovom mediju i znate šta se dogodilo? Zakon Privlačnosti je djelovao i ja sam to dobila.. Možda ne u onakvom obliku kako sam zamišljala ali to je to. Postala sam administrator na sajtu za online dating (sklapanje kontakata preko Interneta). Svjedok sam ogromnog napretka ovog sajta, jer se otvara i u Danskoj, a ja ću biti predstavnik za ovo područje i raditi sa dvije stvari koje mi pružaju zadovoljstvo, naime, jezici i Internet.
Osim toga, tema novog doba (new age) me jako zainteresovala i, uvjeravajući se u učinkovitost primjenjenih metoda, odlučila sam da pišem o tome i dio svog znanja podijelim s drugima.
Mada još nisam izišla ispod stresa (već 2 mjeseca me drži) ali nemirna duša traži svoj izražaj.
www.zakonprivlacnosti.com je ugledao svjetlo dana i sada je samo preostalo da skupim energije i obradim sav materijal i da tu temu pokrijem na našem jeziku.
Kažu da svaka osoba na svijet dolazi sa nekim ciljem, sama ga mora otkriti ispuniti.
Pa, da li  znate šta želite, šta je Vaš cilj?
Možda je to najvažnije pitanje u životu.
Cilj je, svakako, dati svoj doprinos čovječanstvu. Mnogi ljudi žele zdravlje i sreću sebi i svojim najbližim, i to je u redu. Ali svi moramo dati i malo više, da i onima koji imaju manje sreće u životu bude bolje. Nekad je i riječ dovoljna.
Istina je da moraš dati da bi dobio, i ja nastojim da slijedim ovaj Zakon i Zakon Zahvalnosti, koji nas uči da trebamo biti zahvalni na onome što imamo…
Hvala Blogger-u! 🙂

Komentariši