Uhvaćena u mrežu

Moj život se pretvara u košmar. U šta sam se ovog puta upustila? Da li ga volim? Želim? Ne, pogrešna su to pitanja. Da li ga mogu voljeti pored svih ovih boli, pored svih tih komplikacija u vezi? U šta sam se upustila? Ponovo oženjen čovjek, ponovo dijete…

Nepoznati lik sa mIRC-a, zvani Armin, piše da ga ostavim, “da ne ostavim dijete bez oca”. Da li i otac ima pravo da živi, pitam se i pitam neznanca.

Jedno je sigurno, hvata me mučnina od svega. Previše sve boli da bih nastavila. Zar ta 2-3 dana u mjesecu ili u dva mjeseca vrijede ove moje “patnje”, ove griže, ovog otpora u meni. Previše boli to podsjećanje da je oženjen, da je vezan, da, na kraju krajeva, živi s njim pod istim krovom. Još se samo pitam da li i spavaju u istom krevetu. U šta si se upustila, glupačo? Bićeš samo ljubavnica koje je on, uzgred i navikao da ima. Zar je to ono što želiš? Ne, ja samo želim normalnu vezu, da je, napokon, i ja doživim. Ali, ne, to je samo SAN!

Naši su susreti idila, romantika, lepršavost, ljubav… Naši su susreti kao san, prebrzo prodju, a ne ostave dugotrajan učinak. Čim sjednem za kompjuter, sve ono što me muči i smeta, ispliva na površinu. Nervira me, a pitanja tipa “šta radim s njim” niču jedno za drugim. Kompjuter je čudna naprava. Navodi na razmišljanje, ubija i onu poljednju trun osjećaja u meni.

Gdje je ljubav? Gdje je ona opčinjenost, elan, ono ushićenje s početka kad ga tek upoznah i spoznah da mi vrlo liči. Srodila se s njim… Ovu vezu prihvatih kao nešto logično, nešto što samo tako i mora biti, to jeste, mi MORAMO biti skupa. A, zašto je to tako, mili Bože?

OK, impresionirao me je, zadivio, činio i govorio stvari tačno onako kako i kakve sam željela da čujem. Našao mi sve moje skrivene tačke. Razoružao me. Kaže, da sam i ja njega oborila i čudesno uticala na nj. Oživio je sa mnom i ja s njim. Živjeli za i u tim trenucima kad smo bili skupa na mreži. Očajnički se željeli i nestrpljivo očekivali sljedeći susret.

I, šta je to što sad meni smeta, a prije nije u toj mjeri? Vjerovatno želim više. Ljubav ne miruje. Teži svom ispunjenju. A njemu je očigledno još uvijek dovoljna veza preko Interneta. A zna, drugačije se i ne može…

Uhvaćena u vlastitu mrežu. NET! On je pauk, ali ti si se sama uplela. On nije ništa kriv. Mogla si to ranije riješiti. Sestra mi kazuje da to riješim, jer biće teže kasnije, ako stupimo u fizičke odnose. Ovo je da čovjek poviče “ŽIVOT!”

Komentariši