Svašta nešto u samo jednom danu

02.11.2006.

Posumnjah da predmet mog interesovanja vozi Ford Fokus, parkiran 20-tak metara od zgrade u kojoj živim, pa se sjetih da bih mogla provjeriti ko je vlasnik preko tzv. SMS servisa. Prošetah lagano, prvo u nabavku, pa onda kraj auta,  memorisah registraciju, pa se po povratku odmah nakačih na MSN Messenger. Znala sam, naime,  ko bi mi mogao pomoći. Konsultovah svog drugara iz već spomenutog “kluba razvedenih”, te mi on dade broj na koji poslah registarsku kombinaciju slova i brojki. Dodje odgovor u sekundi, ali, na žalost, ne onakav kakav sam očekivala. Lijepo sve piše, vlasnik, grad , marka auta, čak i kako je kupljen, u ovom slučaju, na kredit , je li. Bio je to nesumnjivo neki Šved, a ja sam sigurna da je predmet moje istrage naše gore list (samo da nije Sandzaklija! :)) ).
No luck this time!
***

Ubijajući vrijeme, pucala sam u sat.. šalim se, farbala sam sve po kući što se moglo, a ne baš uspješno. Napravih tu vazu ( jednom je to bila boca  višnjinog soka! ) u bojama jeseni,  natrpah kamenja i dva umjetna cvijeta, povezah slamnom vrpcom, i osjetih se kreativnom. Tom istom kreativnošću upropastih ormar za knjige , nastojeći da unesem malo svježine u odveć neutralno-bijele police. Sad su odveć bezveze, pa ću morati da popravljam.
***
Mrzim praviti ručak samoj sebi. I večeru mrzim praviti. Danas sam se, ipak, uspjela nagovoriti da napravim ribu u lisnatom tijestu. Njam!
***
Ne rekoh li da ove sedmice nema škole?

Komentariši