Skepsa

Evo, upravo sam se probudila i odmah prigrabila olovku da pribilježim ova osećanja koja su me okupirala. Nekoliko noći sanjam jednog istog momka i to su, mada jednostavni, ipak, divni snovi. U snovima on je uvek hladan i rezervisan prema meni, dok ja činim razne gluposti samo da me on primeti. Još ne znam sigurno da li sam se zaljubila u njega, ali, izgleda da su svi aduti na njegovoj strani. Bože, šta ću ako se stvarno zaljubim? Plašim se svojih osećanja, plaim se same sebe, pogotovo sada kad retko dolazimo u kontakt.

Zar će mi se dogoditi da se zaljubim u njega baš kad me on ostavio na miru i shvatio da sam ja promašena investicija? Dok je jurio za mnom, ignorisala sam ga, zar da ga sad zavolim? Šta da radim ako je stvarno kraj?

S druge strane rastapa me neka sumnja. Naravno, ta se sumnja tiče samo jednog mladića na ovom belom (crnom) svetu. Plašim se da je našao novi predmet interesovanja, pa ga sad spopada baš kao što je nekad mene. Sećam se da je često dolazio mojoj kući, tobože, mom bratu, a meni je laskao i hvalio me, što je, svaka mu čast, urodilo plodom. Eto, na šta sam se ja upalila: na njegova laskanja. Glupača! Vidi se da nemam pojma ni o čemu. Bilo kako bilo, a biće kako hoće, on mi se uvukao pod kožu. Ne verujem da je to samo zbog njegova laskanja, ima on i mnogih kvaliteta, ali, ipak, mi nije jednostavno što sam se zagrejala toliko za njega.

Pri samoj pomisli da ima durgu, hoću reči, da mu se svidja druga ja “pozelenim” od ljubomore. U stvari, ja sam njemu bila ljubomorna i pre godinu-dve, kad pitanje moje zaljubljenosti ni u šali nisam pokretala. Ipak, ja sam vam jedno občino derište od 19 godina, koje kad ima neku lepu igračku, ljubomorno je čuva od svih, mada toj igrački ni u kom slučaju ne pokazuje da mu je stalo do nje. Desi se, naravno, i da je izgubi, da mu je neko ukrade. Tada je to, moje derište, beskrajno tužno i nesrećno. Ni samo ne zna šta hoće.

Kad mu je dosadilo to stalno gubljenje i ponovno pronalaženje svoje dragocene igračke, odlučilo je da je zavoli, misleći da će na taj način obezbediti svoju nadmoć nad njom. Koliko se prevarilo vidi tek sad kad ju je izgubilo, a ona se ne vraća već dugo vremena. Lutka moje ljubavi ne pojavljuje se više u mom vidokrugu. Mojoj kući nije došao 2-3 meseca, a sve je pusto bez njega. Kad odem u grad vidim ga, ali distanca izmedju nas se ne smanjuje.

Ponovo se vraćam svojim snovima. Kako se čovek nekako čudno oseća posle njih, pita se šta znači sve to što je sanjao. Ranije, kad god sam sanjala tog mladića, zaključila sam da ga istog dana i vidim. Znači, ti snovi su mi bili kao neki znak, predskazanje da ću ga videti.

A sada, sanjala sam ga 3-4 puta, a nijednom ga nisam videla. Znači, prestali su mi se ispunjavati snovi vezani za njega. Kakav bi to mogao biti znak? Nezgodno je to što se moja skepsa u sve mora umešati. U sve sumnjam. Ako je kraj, kraj je, bez obzira na snove, na druge devojke i sve ostalo. Je l’ tako?

Komentariši