Savjeti muškarcu prije prvog susreta sa svojom online prijateljicom

28.03.2007.

Ljudi su prihvatili online dating sasvim normalno.. zato što to funkcioniše, ili u najmanju ruku, vrijedi pokušati. Žene su, u globalu, preplašene da sretnu muškarca s kim čataju online.  Sve što su čule su strašne stvari koje se mogu desiti, i , mora se priznati, imaju potpuno pravo da budu oprezne do maksimale.
To nije samo pametno nego i preventivno 🙂
Pa, šta onda da uradi fin momak? On nije niti perverzan, ni nasilnik a ni čudak. On je samo nice guy koji želi sresti ženu s kojom se upoznao online.
Moraš biti strpljiv. Ne navaljuj i ne insistiraj na ličnim informacijama kao npr. pravo ime ili mjesto boravka. Konverzacija neka je opuštena i zabavna dok se ona ne osjeti ugodno pričajući s tobom online. Ne navaljuj da se sretnete licem-u-lice. Misliće da si očajan ili perverzan. Strpljenje. Strljenje.
Budi potpuno iskren o svom fizičkom izgledu ili poslu. Dobar odnos nije nikad bio, a niti će biti izgradjen na lažima i prevarama. Istina se uvijek sazna.
A slika.. je stvarno vrijedna 1000 riječi. Pošalji joj više slika iz svoje svakodnevnice i neka budu kompletne, a ne samo slika glave. Da se zabavljaš sa djevojkom u ovom običnom svijetu, onda bi te vidjela kompletnog a ne samo tvoju glavu.
Jednom kad se započne razgovor o prvom susretu, predloži da to bude na javnom mjestu, po danu, i predloži joj da povede prijatelja/icu ako želi. Na kraju krajeva, nemaš ništa da kriješ. Sve si joj rekao o sebi i ona je već vidjela tvoje slike. Jedino što je preostalo je da učiniš da se osjeća sigurno pored tebe.
***
eHarmony je jedno od online mjesta gdje možete potražiti društvo.
(sponzoriran post)

Komentariši