Nova ljubav i revolucija

Iznenadih se kad vidjeh da u ovu bilježnicu  nisam upisala niti jednu jedinu riječ, u protekloj 1999-toj godini. Prosto ne mogu da vjerujem! Da, bila je možda burna ili sam se ja bila zasitila ispovijedanja, golog obraćanja papiru. Pokušala sam da dam oblik svom životu, da ga usmjerim na neku stranu…

Da…

Možda mi nije baš pametno da pripovijedam o onome što se dogadjalo proteklih mjeseci, ali reći ću samo to da sam završila koledž kompjuterskih nauka i da sam konačno malo odahnula od učenja. No, ovo nije razlog zbog kojeg sam zavirila u ovu bilježnicu.

Medo Brundo (tako ćemo ga zvati), novo lice, novo biće, nova ličnost u mom životu. Osvježenje, moje nadahniće. Moj entuzijazam, izvor sa kojeg napajam svoju žednu dušu. Moja nova ljubav.
Za samo 50 dana dao je mom životu novi smisao, prodrmao ga iz temelja, preusmjerio moje misli i stavove u sasvim drugi pravac, To je, jednostavno, divna osoba. Ali, uvijek ima ono ali…

Kao što to obično kod mene biva, ni ovog puta ne uživam u potpunoj sreći. A, valjda to tako mora biti, jer da nije tako ni ta sreća ne bi bila sreća, nego nešto drugo. Sva moja shvatanja ljubavi, života, svijeta, svega…poljuljana su argumentima ovog dragog mi čovjeka. Sve što sam do sada smatrala svršenim činom, nepromjenljivim mišljenjem, odjednom prestaje da važi. Medo, moj revolucionar (tako ga zovem jer je u meni, stvarno, proizveo revoluciju), moj vizionar, moj entuzijazam i oduševljenje. Opijena, zanesena, zaljubljena!
Ali, ponajviše ispunjena nadom i nekom snagom. Maska ravnodušnosti polako pada, debeli štit, koža kontrole spada, ljušti se.

Uzgred, moje multiveze se nastavljaju. U “igri” su trenutno tri igrača. Iznenadjuje me Edo i njegov nastup. Haha, baš se palimo naizmjenično, sad je njegov red. Telefonira, šalje sms poruke. Dobio napad ljubavi Ler Ali, mnome su potpuno ovladali novi, svježi osjećaji. LJUBAV, PRVA VERZIJA.

U Vodoliji sam našla sve što u svim mojim “plamenovima” do sad. Zabavljač (Ado), političar (Edo), romantik (Rade)… I još puno, puno toga. Na um mi pade onaj šampon 3 u 1. : ) Bože, da li ima nuspojava… kontraindikacija???
Volim ga… Po prvi put to nekome smijem reći bez ustezanja.

Komentariši