Kad čovjek ne može sam sa sobom da se dogovori…

Odavno pišem dnevnike, blogam, objavljujem… Ali sada imam problem, GDJE da objavljujem.! Bilo je ranije manje mogućnosti, nisu se imali svoji webovi, svoji domeni.. imali su se javni blog-servisi. I onda, kao što je to i običaj, sve što je novo, zove da se isproba. I kad se isproba, onda dosadi. Bar meni.

No, sa ovim skokom u informacionoj tehnologiji, i ja poskočih i otvorih nemali broj webstranica, blogova i otpočeh svoju internet avanturu. Neke od mojih publikacija su bili rezultat podrobnog istraživanja, te kao takve urodile plodom, odnosno donijele mi zaradu i još uvijek donose, premda na njima i ne radim više.

Usljed tih svekolikih nastojanja i isprobavanja raznih tema i mogućnosti, moj lični blog nikad još nikad nije zaživio. Živjela sam kroz druge aktivnosti, ispoljavala sebe, ali nisam pisala o tome. Pa, kao da mi nešto fali. Nije bitan uspjeh ako se ne dokumentuje? Možda svi tražimo svjedoke svog djelovanja i postojanja, a ja, eto, moram da švrljam.

Podijelila sam sebe na više sektora. Jedan se uvukao u problematiku pravljenja novca preko interneta, htio bi da i drugima kaže o tome.. Misli mu se roje i kroje kako će i drugima da pojasni kako i šta, napraviće video, pokazati detaljno. Avaj! Ne ide.. Lijena,  a zalogaj prevelik.

Drugi dio mene se dao u oblast novog doba, samopomoći, moći uma. Puno je toga prošlo kroz moju glavu i ponešto kroz praktičnu upotrebu. Ali, avaj! Ni to nisam do kraja privela. Pokušala jesam. Možda je nekom pomoglo. Ali ja ne osjećam da je završeno. Ni do pola.

Treći dio mene mašta o svom vlastitom produktu. Pa, toliko toga vidjela, toliko toga pročitala, moralo bi biti dovoljno materijala za taj PRODUKT. Knjiga, webstranica, brend? Ne, ništa konretno, još lutam.

Četvrti dio mene radi regularan posao. Apple Advisor! Mila majko, kako zvuči dobro. Bolje da ne lajem!

Peti dio mene, najveći dio mene, onaj dio koji sadrži sve ove gore, je dio zvani majka. Pokretač koji se ne da objasniti, ali kad jednom postaneš majka, onda sve što nastojiš, za što se boriš da postigneš,  ima veze sa tim malim stvorenjem.

I, gdje onda da objavljujem svoje bisere? Trenutno lokalno. Instalirala webserver, ubacila WP i onda razmišljaj globalno, a objavljuj lokalno. Možda ako bude nešto od toga valjalo izidje i na neku od stranica, sve shodno temi, jer i sama skontah.. neću o pelenama pisati na sajto o zaradi novaca preko Interneta.

Komentariši