Juli 1995

01.07.1995.

Sanjam drago biće. Osjećam da me doziva. Čeznem za starim vremenima kad sam idući svaki dan u školu željela, potajno priželjkivala da ga vidim. Edo!!! Čini mi se da bi naš odnos bio izuzetan. Osjećam da mi je blizak. Znam da i on nastoji stupiti u kontakt sa mnom. Ali, baš nam se ne da! Osjećam se čudno poslije takvih snova. A voljela bih ga sanjati svaku noć. Eh, kako bih voljela imati bar njegovu sliku.

Ponedeljak, 03.07.1995.

U Holbaeku, bez veze.

Srijeda, 05.07.1995.

Užasno teški dani. Ne prepoznajem sebe. Tako sam napeta, i samo bih se svadjala. Ne znam! Mislim da sam dokučila formulu života (ja sam matematičar), ali ipak ne mogu da je sprovedem u djelo. Biti veseo, nasmijan, raspoložen, vedar uvijek, održati mladalački izgled i uspravne grudi, uhvatiti što više od života, biti aktivan. Ipak, vedrine ni od kud, još uvijek ravnodušnost i pasiva na licu.

Četvrtak, 06.07.1995.

U šnajederaju. Heklam do besvijesti. Osjećam se kao neka stara baka koja hekla po vas cijeli dan. Samo mi još fale naočale i stolica na ljuljanje. Odlazim do stola i počnem crtati novi šnit za haljinu na vezanje. Bar malo novine. Osjećam kako se gojiim od previše sjedenja i ne radeći ništa. Plata!

Sjećam se ovog datuma prije 3 godine. Bila sam tada u logoru!

Petak, 07.07.1995.

Merhaba, stari! Evo, upravo dobismo od tebe ove dvije poruke pa uzesmo odmah da odgovorimo. Mi smo dobro i zdravo, nemoj se sekirati za nas. Takodjer, dobili smo poruku i od tetke Tife. Pišeš da su ti Džo i Sabo slali neke pare, a ti to nisi dobio. Mi se čujemo sa njima preko telefona i oni kažu da si dobio te pare i odmah se napio, ali mi to znamo da nam oni i ne kažu. Ako misliš da izadješ iz Bosne, moraš čuvati pare, jer s parama možeš kuda hoćeš, a bez njih niko si i ništa. Ako ne budeš mislio i čuvao pare, bogami, nećeš izaći otuda ni za 100 godina. Ali, mislim da ti to znaš i bez mene. Kakva su ovo vremena kad ja moram tebe da savjetujem, umjesto ti mene! Nemoj zamjeriti, ali i ti znaš šta je najbolje za tebe. Puno te volim, piši nam šta ima novo i akobogda vidimo se uskoro. Čuvaj se.

Komentariši