April sedmi, proljeća 2014.

I ovom danu bliži se kraj, bez naročitih dogadjaja u ličnom bivstvu, a sa puno dešavanja svuda naokolo. Internet vrvi vijestima, sve ih je više, ako ih nema, bivaju izmišljene.

Mnogi portali su shrvani bolom što je Peaches Geldof (25) pronađena mrtva. Uzrok smrti 25-godišnje Peaches Geldof još uvijek je nepoznat, javlja i BBC.

Otprilike isto toliko portala je oduševljeno što je povrijedjeni  “Schumacher počeo da reagira na glas te uspostavio kontakt očima.” “Prilikom nekoliko posljednjih posjeta shvatio sam da se Michaelovo stanje popravlja, osjetio sam da je obitelj jako pozitivna, otkrio je Schumacherov prijatelj Jean Alesi”

Isto vlada nova nada za pronalazak izgubljenog Boinga777.   Australski dužnosnici objavili su u ponedjeljak da su u Indijskom oceanu detektirali nove akustične signale koji odgovaraju crnim kutijama nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa. »To je očito jako obećavajući trag«, rekao je Angus Houston, voditelj australske agencije koja koordinira potragu, na konferenciji za novinare u Perthu.

Malo crne hronike – U ulici Antuna Branka Šimića izboden Emir H.  (21) iz Sarajeva i teško povrijeđen sinoć u 20.15 sati u tuči koja je izbila između više osoba u sarajevskoj ulici Antuna Branka Šimića, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ako niste znali bio je je i neki incident u centru Sarajeva – Psihički oboljeli mladić vrištao i napadao prolaznike kod Vječne vatre! – piše izdašno Depo portal. Njima ovakve vijesti idu u prilog i sa zadovoljstvom ih objavljuju. Mučna scena, vele, trajala je više od 15 minuta, a niko od policije se nije pojavio. Zamislite! A koliko je samo takvih, za svakog bi bio potreban po jedan policajac da stoji i da ga čuva. Ma, ko će to da plati?  A i da nije takvih, o čemu bi pisali ovi portali? 
Idemo na malo ljepše vijesti, npr. Catherine Middleton kao Marilyn Monroe: Trenutak (ne)dostojan princeze
“U crvenom kaputu s dvostrukim kopčanjem dizajnerice Catherine Walker te šeširićem koji je prizivao sliku Jacqueline Kenendy te duh 60-tih te s frizurom kojem niti vjetar nije mogao ništa, vojvotkinja je izašla iz zrakoplova s malim Georgeom u naručju. No, vjetar je ipak ‘ostavio trag’ na njenom stilu te joj podigao prednji dio kaputa i haljine”
A p

onosna Madonna objavila fotografiju Lourdes – piše Gloria. S

lavna pjevačica nije mogla sakriti koliko je ponosna na kćer kada je podijelila fotografiju Lourdes Leon (17) koja je nastupala u školskoj predstavi A Flea in Her Ear.

Da znate i ovo: Ključ dobrog zdravlja nije u mršavosti već u kondiciji!

Komentariši